Komentáre k zápasom

Dnes je 01.jul '15

4 : 12    (16.jún '15 )

Deň pred zápasom sa očakával napínavý súboj o prvé miesto, ale nakoniec to padlo kvôli neúčasti Guniho. V zápase už teda o nič podstatné nešlo a všetci si mohli zápas užiť bez stresov a napätia. Papierové predpoklady boli na strane čiernych. Hrať sa začalo vo štvorici a bieli si vybudovali vedenie 2:0. Potom ale zapli aj čierni, stav otočili a neochvejne kráčali za víťazstvom, keď im vychádzalo v podstate všetko. Gólovo sa darilo Pištovi, ktorý vsietil 4 kúsky. Naopak čierni nemali svoj deň a tak im bolo útechou aspoň pivečko a černohor vo Furmanke. Tam sa odhlasovali zaujímavé zmeny: losovanie kartičkami pred zápasom, zapisovanie asistencií a gól hlavou sa bude rátať za dva. (Žižo)

3 : 3    (09.jún '15 )

Duel v ktorom sa mohlo rozhodnúť o bodovom víťazovi Gercenligy sa hral v dusnom prostredí prehriatej telocvične. Zápas sa začal obrovským náporom bielych, keď za prvých 5 minút sa čierny dostali cez svoju polovicu prakticky len raz. Druhý výpad čiernych sa skončil gólom, keď bieli obranca stratil loptu a ponúknutý samostatný nájazd Guni premenil. Potom sa hra vyrovnala aj keď viac držali loptu na kopačkách bieli, ale čierni hrozili hlavne z nebezpečných protiútokov. Skóre sa menilo v takomto poradí: 2:1, 2:3. Na 3:3 vyrovnal pred koncom zápasu s veľkým šťastím Žižo. Bieli mohli na koniec aj vyhrať, ale 2x nepremenili samostatný nájazd dvoch hráčov na brankára, keď v prvom prípade Paťo neprihral Baterovi a v druhom prípade zas Paťovu nahrávku zľuftoval Žižo. Víťazom Gercenligy sa stane Guni ak neprehrá, alebo ak bude v jednom tíme so Žižom. Zato poradie na 1. mieste v tabuľke kráľa strelcov sa môže zmeniť len v prípade, že jeden tím bude vo Furmanke už o 19:00. (Žižo)

5 : 9    (02.jún '15 )

Vedenia v zápase sa ujali bieli, ale potom prevzali iniciatívu čierni. Tí prevahu pretavili aj v zmenu skóre a gólový rozdiel postupne narastal. Po zranení Fodiho sa skôre vyšplhalo na 1:7 a v podstate bolo po zápase. Čierni potom prestali behať, naopak bieli nestresovali a uvoľnenou hrou začali doťahovať, ale na zvrat už nemali. Konečný výsledok 5:9 je prijateľný pre obe mužstvá. (Žižo)

6 : 1    (26.máj '15 )

Dlho bol zapas velmi vyrovnany golovo aj herne... Potom po kurioznom gole Mika na 3:1 sa to nejako zlomilo a dokleplo sa to na 6:1 aj dvomi peknymi golmi Stana. Za ciernych dal jediny gol Jojo. (Bater)

3 : 13    (19.máj '15 )

Hlada sa strelec JEDNEHO GOLU!!! K zapasu: Cierni rozobrali bielych na kasu...

1 : 4    (12.máj '15 )

Zapas sa zacal neskor, lebo hraci asi boli este pri TV hokeji, kde nasim uz o nic neslo s USA. Hralo sa svizne, ale postupom casu hraci rozdelovali sily aby sa vladalo aj neskor. Zapas bol vyrovnany dlho pri stave 1:1. Ked vsak cierni strelili druhy gol a biely viac otvorili, tak to cierni vyuzili a dvomi golmi specatili zapas. V drese bielich sa nanasiel nik kto by este zavelil kontaktnym golom k obratu. (Pista)

6 : 3    (05.máj '15 )

Videli sme bojovný zápas v ktorom chceli získať body obe mužstvá. Čierni predvádzali o niečo krajšie akcie, viac si na ihrisku rozumeli a boli futbalovejší. Museli si však dávať pozor na protiútoky bielych, hlavne na strely Hakiho, ktorý pred zápasom tvrdil, že jeho ľavačka už nie je to čo bývala. Čiernym sa ale po zápase určite zdalo, že to bola skôr zavádzajúca informácia na pomýlenie súpera. Skóre sa väčšinu času vyvíjalo priaznivo pre čiernych, s výnimkou stavu 2:1 pre bielych približne v polovici zápasu. V závere zápasu bolo na ukazovateli skóre 2:3. Bielim do kariet zahralo predĺženie o 10 minút v závere zápasu. Baterovi sa konečne podarilo premeniť jednu z množstva šancí. Čierni v snahe nakloniť misky váh opäť na svoju stranu vrhli všetky svoje sily do útoku, za čo ich Haki potrestal troma delovkami z ľavej strany. Bieli teda odchádzali na hokej Slovensko - Slovinsko vysmiati. (Žižo)

2 : 8    (28.apr '15 )

Pokusim sa o komentar, ale spokojne ma prepiste vystiznejsim a detailnejsim. Cierni umnou hrou v obrane i v utoku, pod vedenim Mariana, ktory vytvaral a aj sam premienal sance, priviedli svoj team k pohodovemu vitazstvu (ok, mali sme aj povestne stastie). Zapas mal svoje grady a myslim, ze sme si vsetci opat raz dobre zahrali a pozapasove pivo chutilo aj Baterovi:-) (Bater)

11 : 8    (21.apr '15 )

Vcera paradny futbalovy vecer. Take pekne goly ako padali vcera uz davno veru nepadli. Od zaciatku sa hral obojtrasnne utocny futbal a hraci boli v jednom kuse v pohybe z coho dosledkom booli rychle kombinacie a zakoncenia z prvej. Hlavne Zizo bol vcera strelecky na neudrzanie. Podme k zapasu: Bieli stale dotahovali a za kazdym ked vyrovnali tak cierni odskocili. Po vyrovnani na 6:6 ale bieli chytili pevnejsie opraty do svojich ruk a zapas si strazili az do konca. P.S Asi nas sledovali hraci Bayernu zo zanamu, lebo ich akcie sa dost podobali tym nasim zo vcera :) (Pista)

6 : 9    (14.apr '15 )

Vyrovnany zapas rozhodla nekoncentracia bielych v uvode zapasu, ked po troch strelach a 6 minutach prehravali 0:3. Konstatny golovy rozdiel si cierni drzali pocas celého zapasu, hoci bieli dreli a makali, dobijali branku, cierni z casu na cas udreli z protiutoku a nedopustili tak dramu. (Roman)

4 : 7    (31.mar '15 )

Vylosovanie naznačovalo jednoznačný priebeh zápasu a úvod tomu aj naznačoval. Tmaví držali loptu na svojich teniskách a postupnými kombináciami sa dostávali do šancí. Navyše využívali ponúkané protiútoky a viedli 5:0. Tempo sa potom výrazne zvolnilo a Pišta a Majo dvomi gólmi ešte predsa len zdramatizovali priebeh zápasu. V závere už si ale tmaví udržali vedenie a koncentrovanou hrou dotiahli zápas do víťazného konca, hoci bieli predviedli sympatický výkon. (Roman)

10 : 7    (24.mar '15 )

Zápas sa začal s hrou 4 proti 4. To sadlo viac bielim, ktorí potrestali čiernych dvoma gólmi do prázdnej brány. Keď boli na ihrisku už všetci hráči, niektorí čierni nevedeli to, že prehrávajú a že sa rátajú aj góly z hry 4 na 4, čo čiastočne mohlo ovplyvniť zápas. Bielym vychádzalo skoro všetko tvrdo išli za gólmi, naopak čiernym lopty odskakovali, nevedeli trafiť bránu a v obrane boli tiež nedôsledný. Z toho vyplynul stav 9:1 pre bielych keď skórovali veľakrát do odkrytej brány, z brejkov, z odrazených lôpt alebo aj z takmer stratených situácií. Obrat nastal keď sa konečne podarilo čiernym skórovať a sériou rýchlych gólov sa začali nebezpečne doťahovať na bielych, pričom veľa gólov bolo opäť z kategórie "hlúpych". Čas sa ale krátil a keď už hrali čierny ku koncu vabank, definitívnu podobu stanovili bieli na 10:7. (Žižo)

7 : 4    (17.mar '15 )

Predzapasove cachre machre zmenili jemne zostavu coho dosledkom bola hra 5:5. Ocakavalo sa, ako si biela miesanka poradi s klasickou zostavou ciernych. Zapas ukazal ze bieli aj so zraneným Marianom by to mali zvladnut, kedze im to tam celkom padalo. A keby bieli nerobili chyby mohlo sa to skoncit aj vyssim rozdielom. (Pista)

2 : 8    (10.mar '15 )

Podaktori cierni vybehli na palubovku skvele namotivovani superovou hlaskou o ich jasnej prehre a chceli dokazat pravy opak. Ziskat vedenie a nasledne stavit na kvalitnu obranu a nebezpecne brejky bola cesta ktora viedla k pomerne vysokemu uspechu. Majo potvrdil svoju formu dalsim golom a Grog zacina tahat snuru vitazstiev. (Bater)

3 : 4    (24.feb '15 )

Cakal sa jednoduchsi zapas. No kedze vsetci hraci behali hore dolu a nik nepostaval, tak to bol zapas ako remen. Striedalo sa svizne. Zizovi spoluhraci zistili ze nahradnik je velmi slusny, tak ich vola po vitaztve sla rapidne hore. Kazdy bojoval ako vedel a nabehalo sa aj dost kilometrov. V hektickom zavere bieli vyrovnali, aby nakoniec hned z rozohravky opat inkasovali. Stavkari tak mohli byt spokojni, aj ked sa triasli o vysledok. (Jombo-z-USA)

2 : 8    (17.feb '15 )

Zapas v ktorom sa biely nezmohli na vacsi odpor po uvodnych troch lacnych goloch netreba ani hodnotit. Na ihrisku bolo prevazne len jedno muzstvo a len za stavu 5:2 boli ake take naznaky zmeny.Caka nas posledny zapas pred jarnou prestavkou. (Pista)

4 : 9    (10.feb '15 )

Po dlhých trinástich kolách sa zrodil výsledok s gólovým rozdielom vyšším ako 3. Výsledkovo jednoznačný zápas sa začal vyvíjať priaznivo pre bielych keď strelili vedúci gól. Potom sa ale začali diať veci. Po sérii poodrážaných lôpt ale aj umných akcií čiernych bol odrazu stav 1:5. Bieli sa len nemo prizerali a najradšej by to niektorí z nich zabalili, lebo sa nevedeli gólovo presadiť ani z čistých šancí a v obrane boli tiež deraví. Iskierku nádeje, ktorá pre bielych svitla za stavu 3:5, takmer ihneď čierni zhasli (3:6). Tri minúty pred koncom znížili bieli na 4:6 a vrhli všetko do útoku. Drámu ale čierni nedopustili a troma gólmi potvrdili víťazstvo, keď v obrane bielych bol prakticky len brankár. Mužom zápasu bol Bater, ktorý doslova silou vôle dotlačil niektoré lopty do bránky súpera. (Žižo)

5 : 7    (03.feb '15 )

4 : 6    (27.jan '15 )

Predzapasove reci favorizovali ciernych hracov, ale realita bola nasledovna: Cierni hned z prveho poriadneho utoku zavarili a Guni otvoril skore.V týchto chviach boli cierni lepsim timom a diktovali tempo hry a vysledok 4:1 pre nich to len potvrdzoval. Neskor ako keby hracom ubudli sily, zabudali sa vracat do obrany a bieli to vyuzili a peknymi akciami vyrovnali. Ale zaver patril ciernym, ktorí stastným golom Marosa otocili na 5:4 a z nasledneho brejku Ondrej na 6:4. Bieli s nechutou odchádzali do satien, kde ich nastupujuci hraci na palubovke castovali tradicnými otazkami "Nemate pumpu?" pri ktorých by im asi nie jeden hrac v danej chvili jednu prifaril. Asi by im mal Bater vytlacit jedno tricko s napisom " So systemom Bater prichádzas do telocvicne vzdy nacas s loptou, pumpou a odchádzas bez drobných :) (Pista)

10 : 7    (20.jan '15 )

Futbalove repete z minuleho tyzdna prinieslo zaujimavy futbal. Kedze bieli tentokrat nechceli pripustit komlikacie, zacali na rozdiel od minuleho tyzdna koncetrovane a ujali sa vedenia 3-0. Cierni sa trochu otriasli a na chvilu sa dostali spat do zapasu, ale od stavu 4-2 to bola kanonada bielych. Mnozstvo protiutokov chladnokrvne zakoncovali a zvysili postupne az na 8-2..Male polavenie ale ako sa uz tradicne stava, nakoplo k obdivuhodnemu vykonu ciernych. Vzadu uz hrali na riziko s minimalnym poctom hracov, ale o to vacsia sila zamestnavala obranu bielych pred ich vlastnou branou a pred koncom bolo uz sokujucich 8-7! Marian nielen daval goly, ale aj pripravoval sance spoluhracom, naopak Mato vzadu vybornymi obrannymi zakrokmi a rychlym posunutim lopty dopredu stale drzal ciernych v nadeji na zvrat. Nakoniec sa bieli skoncentrovali a v zavere ubranili vysledok a specatili na konecnych 10-7. (Roman)

6 : 6    (13.jan '15 )

TO SME MALI VYHRAŤ!!! Táto hláška zaznela po zápase mnohokrát. Zápas sa začal skôr ako obvykle, čo viac nakoplo čiernych, ktorí zobudili bielych zo sna troma gólmi (0:3). Potom sa ale bieli pozbierali a hra aj stav sa vyrovnal (3:3). Potom to bola doťahovačka o jednom góle, keď dvakrát viedli o gól čierni a raz bieli. Obe mužstvá javili rovnako veľkú vôľu po víťazstve a aj preto sa napokon zrodila prvá remíza v sezóne. Strelcom kola bol Jombo s piatimi gólmi. (Žižo)

4 : 6    (16.dec '14 )

Videli sme súboj dvoch úplne rozdielnych tímov - vyrovnaný tím bielych proti čiernym nabitým útočnou silou. V zápas bol plný šancí, nasadenia a vôle po víťazstve na oboch stranách. Úvod sa začal opatrnejšie - čierni čakali na opozdilca Mariána. Vedenia 0:1 sa ujali síce čierni, ale chybami v obrane umožnili bielym otočiť na 2:1. Potom sa začala prejavovať útočná sila čiernych a keďže bieli svoje šance nepremenili na ukazovateli svietil stav 2:4. Napriek tomu, že čierny vyhrávali, neprestali útočiť a často sa nevracali do obrany. Bieli z ponúknutých šancí pár využili a dorovnali stav ku 4:4. Na koncu zápasu to bolo o jednom góle a z množstva šancí na boboch stranách sa podarilo skórovať čiernym, ktorí so záverečným hvizdom upravili nakoniec na 4:6. Hviezdou zápasu bol Guni, ktorý vyškolil čiernych mnohými peknými akciami a hetrikom. Na opačnej strane sa presadili všetci tradiční strelci a výborný výkon okorenil exportným gólom aj Stano. (Žižo)

6 : 3    (09.dec '14 )

Cierni sice prisli na zapas so zvesenymi hlavami. Kedze vsak rozlosovanie bolo takmer identicke ako pred dvomi tyzdnami, kedy sa zrodilo vskutku zaujimave prekvapenie, to im davalo istu nadej na uspech. Najvacsim motivatorom bol uz tradicne Maros, ktory sa ani v zapase nebal zobrat zodpovednost na svoje plecia a prezentoval sa hattrickom. Bohuzial jeho goly boli len korekcie nepriazniveho stavu, aj ked v urcitej faze zapasu to vyzeralo na flashback spred dvoch tyzdnov. Bieli uz skolacke chyby nezopakovali a vitazstvo si ujst nenechali. (Jombo)

3 : 2    (02.dec '14 )

Vcerajsi zapas pripominal narocnu sachovu partiu, obe muzstva boli po vacsinu zapasu zatiahnute v obrane s min 2-3 hracmi a dopredu sa vybrali len niektori odvazni jednotlivci. Postupne vsak predsa len bieli drzali loptu na nohach pevnejsie a castejsie. Vyprodukovali aj nejake naznaky sanci ale obrana bola stale prvorada. Prvy vaznejsi protiutok bielych sa skoncil golom asi v polovici zapasu. Cierni zostali stale v zakopoch no predsa len Guni nasiel strelou cez husty les tiel a noh cestu do siete a bolo 2-0. Tempo sa postupne zvysovalo a tmavi pridali aj vpredu, po ruke Batera v brankovisku premenil Maros trestny kop s velkou noblesou a pokojom. Hra sa otvorila, pretoze sa blizil koniec stretnutia, bieli mali viacero sanci ale tmavym sa predsa len podarilo vyrovnat z motanice pred branou po malej domov. Bieli vsak necheli dopustit remizu a v zavere aktivnejsim pristupom strhli vitazstvo na svoju stranu, ked Bater dorazom pred branou upravil na 3-2.´Bater tak zasluzene predlzil svoju vitaznu seriu, Stano po dobrom vykone po dlhej dobe znovu vyhral.(Roman)

6 : 8    (25.nov '14 )

Videli sme zápas dvoch rozdielnych "polčasov" s veľkým nasadením na oboch stranách. Pred zápasom bolo na pretrase ako sa uchytí legionár z USA a či sa Baterovi podarí natiahnuť svoju víťaznú sériu na 5 zápasov. Bieli s útočnou zostavou začali veľmi dobre a proti čiernym sa ľahko presadzovali. Čierni si nevedeli rady a aj napriek defenzívnym typom hráčov v ich zostave to v ich obrane nefungovalo a ani smerom dopredu toho moc nevymysleli. Bieli si peknými kombinačnými aj individuálnymi akciami zaistili vedenie 3:0, 4:1 a u čiernych to vyzeralo na rezignáciu. Keď v 35 minúte svietil na ukazovateli stav 5:2, situácia sa otočila o 180°. Zrazu čierni začali strieľať góly, nabrali sebavedomie a začali trestať chyby súpera. Dosť dlho to vyzeralo na remízu 5:5, ale čierny hlavne bojovnosťou a obetavým výkonom otočili na 5:8. Ku koncu zápasu už len skorigovali bieli na 6:8. Bojovným výkonom a troma gólmi sa zaskvel Pišta, ktorý strelil v zápase 3 góly, pričom za predošlých 11 zápasov mal na konte len 5 kúskov. Za neúspechom bielych stojí aj málo gólov tradičných strelcov Mariána a Jomba. Bater za posledných 5 zápasov kontinuálne stúpa z poslednej priečky už na 4. pozíciu. Žeby útok na 1. miesto?! Kto ho zastaví? (Žižo)

4 : 6    (18.nov '14 )

Pred zápasom systém namiešal relatívne vyrovnané zostavy a tak všetci čakali, ako to bude vyzerať na ihrisku. Počas celého zápasu mali miernu prevahu čierni, ktorí mali v tíme predsa len viac individualít. Museli sa mať ale na pozore, pretože ich obranné rady „prevetrával“ pohybom hýriaci Žabo. Gólovo sa však zápas vyvíjal priaznivo pre bielych, ktorý celý čas vyhrávali, alebo držali nerozhodný stav. Ako sa blížil koniec zápasu a na ukazovateli svietil stav 4:3 pre bielych , sa do hry a hláv bielych zbytočne vkradla nervozita, mierny chaos a zbytočné individuálne chyby. To samozrejme využili čierni a otočili na 4:5. Posledný gól do siete bielych padol pri hre vabank bielych. Okrem dobrých výkonov oboch mužstiev a hetriku Hakiho stojí za zmienku, že takmer polovica gólov padla po náhodne odrazených loptách a dorážkach. Ostatné v diskusii Bater (18.nov 21:56).(Žižo)

5 : 2    (11.nov '14 )

Zapasal sa zacal az o 19 00,a tým padom mali oba tímy cas na dokladnu pripravu.Od zaciatku zapasu bolo zrejme, ze zapas nebude az taky jednoznacny, ako by sa na prvy pohlad mohlo zdat. Bieli s pevnou obranou sa ujali vednia z brejku a vyhravali 1:0 aj 2:1. V tom case cierni zapli a dorovnali na 2:2. Ale prisla studena sprcha v podobe dvoch rychlych golov Mariana a cierni to v hlavach zabalili, co bieli vyuzili a zaklincovali 5 golom co znamena dalsi skok Ziza v tabulek na prve miesto v tabulke a uspesnu seriu Batera! (Pista)

2 : 3    (04.nov '14 )

Koeficientovo vyrovnany zapas bol tentokrat vyrovnany aj na ihrisku. Obe muzstva vedeli, ze maju sancu na vyhru a podla toho aj bojovali. Aj napriek taktickym vykonom a nizkemu vyslednemu skore nebolo nudze o vylozene sance, tycky, ci nedorazene lopty do prazdnej brany. Ak zapisovatel neklame, tak cierni vyhravali 0:1 po odrazenej lopte z priestoru za branou a dorazke Batera. Bieli takmer ihned odpovedali podobnym golom, a neskor zvysili na 2:1. Cierni ale dorovnali na 2:2. Nakoniec rozhodla Romanova strela a nestastny tec Pistu, pretoze v obrovskom zaverecnom napore sa bielim nepodarilo vyrovnat, aj ked sance na to mali. (Zizo)

5 : 2    (28.okt '14 )

Pred zápasom bolo takmer všetkým jasné, že čierny tím bude pánom na ihrisku. To sa ale naplnilo len čiastočne, pretože všetci bieli hráči až na niekoľko zaváhaní hrali od začiatku zodpovedne, takticky, s pohybom a hrozili najmä z protiútokov. Kvalita čiernych sa síce prejavovala a boli celkovo viac na lopte, ale ich hra nebola taká, ako sa od nich očakávalo. Do vedenia 2:0 sa dostali bieli. Po dlhšom čase, množstve šancí, tyčiek a dobrých zákrokov v obrane aj v bráne čierni vyrovnali na 2:2. Očakávalo sa, že čierny ešte viac pritlačia na pílu a prevalcujú bielych. Opak bol však pravdou. Biely prejavili väčšiu vôľu po víťazstve, opäť sa rýchlo dostali do vedenia a gólmi v závečnej 15-minútovke stanovili konečný výsledok 5:2. Na pozápasovej krčmovej "tlačovke" boli spomenuté neuznaný diskutabilný gól čiernych (bránkový rozhodca sa moc nevyznamenal), alebo aj výborný výkon navrátilca do zostavy Batera. Vyjadrenia po zápase: Marián (čierny): Dnes sa mi nehralo dobre, nešlo to, ani som sa nevracal.... Pišta (biely): Vôbec som necítil únavu, behal by som ešte aj ďalší zápas... (Duri)

6 : 3    (21.okt '14 )

Ziva diskuisa pred zapasom sice hovorila, ze bieli su silnejsi no vysledok po prvom polcase hovoril nieco ine. Zapas bol vyrovnany a akcie sa striedali na kazdej strane. Ale ked cierni prestali hrat zo zabezpecenej obrany, bieli sa ponuknutej sanci chytili a Pato dvomi golmi v jednom slede prakticky rozhodol zapas.Cierni uz nemali silu na zmenu a poslednych 10 min bolo o vitazovi rozhodnute. Hetrikom sa blisol pato ale zaujala aj exportna strela Ziza na 3:2 pre svoj tím takmer z polovice ihriska, ktora v tom momente bielych nabudila k vyssim obratkam..(Pista)

5 : 17    (14.okt '14 )

Predzapasova hecovacka zabrala a zapas sa od zaciatku hral sviznym tempom a Pistove recicky sa neplnili, kedze v prvej 25 minutovke vyhravali biely o gol a cierni dotahovali a zastrelovali sa. Neskor sa ale prejavila sila ciernych, ktorí zapli na vyssie obratky a zapas sa zacal uberat smerom ako vraveli predzapasove prognozy. V poslednej 15 minutovke to bola exibicia ciernych, ktorí dvihali divakov zo sedadiel rychlymi kombinacnými akciami az ich zastavili hraci nastupujuci na palubovku po nas. Strelecky sa presadil hlavne Marian so 6 golmi. Pozornost si zasluzi aj namjmladsi divak :) (Pista)

11 : 4    (07.okt '14 )

Plny pocet hracov sluboval vyborny futbal, ktory ale nakoniec bol iba v rezii bielych. Uvod bol vyrovnany, cierni sa ujali vedenia a aj herne vyzeral zapas z ich strany vyborne. Bieli sa nevedeli dlho presadit svojou hrou, tmavi boli zatiahnuti vzadu a podnikali neprijemne protiutoky. Od stavu 2:2 sa ale zapas zlomil a bieli sa presadzovali ako herne tak aj strelecky. Postupne viedli 7:2. Tmavi ku koncu zapasu na chvilu zredukovali golove manko, ked znizili na 7:4 ale samotny zaver zase patril bielym, ktori zaknihovali vysoke vitazstvo 11:4 (Roman)

5 : 10    (30.sep '14 )

Počítačové rozlosovanie bolo diskutabilné z dôvodu výpočtu koeficientov z malého počtu zápasov - u niektorých iba z jedného alebo zo žiadneho. To vyvolalo u niektorých hráčov nespokojnosť, ale nakoniec sa s tým museli zmieriť. Tempo zápasu bolo nižšie ako v predchádzajúcich stretnutiach. Čierni v úvode nepotvrdili úlohu papierového favorita a slabým nasadením a nedôrazom umožnili bielim vedenie 1:0 aj 3:1. Naopak bieli si na palubovke rozumeli a dokázali eliminovať silné "esá" súpera. Pred polovicou stretnutia sa však čiernym podarilo vyrovnať na 3:3 dvoma zlepenými gólmi. V tejto fáze sa zápas lámal, postupne prevzali iniciatívu čierni a spustili lavínu gólov, ktorá sa zastavila na čísle 10. Pri gólovej chuti boli hlavne Marián a Laco. Biely stratili motiváciu, vytratila sa súhra a posledných 15 minút sa zápas už len dohrával. Môžeme povedať, že konečný výsledok zodpovedá rozloženiu síl na ihrisku. Necháme sa prekvapiť, čo prinesie nasledujúce počítačové losovanie. (Žižo)

5 : 8    (23.sep '14 )

Pecat vcerajsiemu stretnutiu dali predovsetkym náhradníci, ktori doplnili kadre oboch muzstiev. Papierove predpoklady tentokrat hovorili v prospech tmavých, co sa postupne aj potvrdili na ihrisku. Spociatku golovo vyrovnany zapas sa postupne zmenil na jasnu zalezitost tmavých. Z velkeho mnozstva ponúknutých sanci a protiútokov vyuzili len zlomok, preto je výsledok celkom prijatelny. Golovo sa darilo Zizovi naopak cierny den mal Pista, pred ktorym niekolkokrat zivala prazdna branka, no lopta a nohy boli proti...Takze vcerajci rezultat 8:5. (Roman)

10 : 7    (16.sep '14 )

Opat sme sa stretli na palubovke iba desiati, preto bol zapas pomerne narocny na kondicnu pripravenost. Bieli mali mierne skusenejsi tim a preto od zaciatku zapasu udavali ton a coskoro sa ujali vedenia 2:0. Tmavi sa postupne osmelovali a kontaktnym golom sa drzali supera zubami-nechtami. Medzicasom bolo stale vsetko otvorene, pretoze bieli stale nemali vymalovane a viedli iba 4:2. V tomto useku hry hrali tmavi naozaj odvazne a vypracovali si viacero vybornych prilezitosti, no skuseny harcovnici Marian a Pato trestali odvaznejsiu hru tmavych golmi do trochu pootvorenej obrany a razom bolo 10:4. V nadstavenom case ale kondicne postupne dochadzali bielym sily a tmavi aspon zkorigovali na prijatelnych 10:7. (Roman)

6 : 7    (09.sep '14 )

Uvodny zapas sezony sa hral vo vyteplenej telocvicni s novou futbalovou loptou. Urovnou zapas nesklamal. Prvy krat losovanie prebehlo digitalne, na zaklade koeficientov z vlanajsej sezony. Zda sa, ze by to mohol byt dobry system, pretoze zapas bol od uvodu velmi vyrovnany. Tmavi sa ujali vedenia, ale bieli rychlo vdaka dvom Marianovym golom otocili na 2:1 a prave v tychto chvilach sa zapas lamal. Hralo sa v pomerne vysokom tempe, tmavym sa nukalo viacej moznosti na brejky a niektore preto aj vyuzili a ujali sa vedenia 4:2. Potom vsak bieli znovu rychlo vyrovnali, skvely vykon opat podal Marian. V zavere si tmavi znovu vytvorili maly nadskok, ktory v predlzenom hracom case uz uhajili a zvitazili 7:6. (Roman)

Pravidlá

  • Losovanie podla rankingoveho kluca (1,4,5,8,9,12-2,3,6,7,10,11).
    Bieli majú stranu pri dverách, čierni majú loptu
    Tzv. "grogovina" a umyselna ruka v obrannom pásme bude trestana penaltou.
    Striedanie je po 3 minutach.
  • Deň pred zápasom večer po 20:00 sa môžu prihlásovať aj náhradníci.
  • Odhlásiť sa dá najneskôr v deň zápasu do 12:00 hod. Po tomto termíne platí radšej 10 ako 11!
  • Platí sa 1,8 Eur.
  • Príchod do telocvične po 18:50 = -1b (ak tam hrá partia po 19:00), po 19:15 = -2b.
  • Ak nejaký hráč na začiatku zápasu hrá za súperové mužstvo kvôli nedostatočnému počtu hráčov, po príchode hráčov sa skóre zresetuje na 0:0.
  • Ak v jednej sezóne 3x neprídeš a pritom si prihlásený na zápas, ruší sa Ti konto do konca tejto sezóny.
  • Ak si myslíš, že je faul, ruka alebo mal platiť gól, krič hneď keď sa to stane a nie neskôr.