Komentáre k zápasom

Dnes je 6. sep 2019

6 : 6

      Grog vs Roman       18. jún 2019

Posledny zapas tohtorocnej sezony sa niektori dockali a niektori nie ;-) Taky Grog sa (opat) dockal losovania, ale napriklad Maros sa nedockal 7mich golov, aby sa mohol stat kralom strelcov. Grog sa vsak zas nedockal toho, zeby tesne pred zapasom prisli po Fodiho "zeleni" -- nuz, asi sa mu pokazila vysielacka.

Zapas sa sice odohraval akoby v "saune", ale napriek tomu si cierni postupne vypracovali slubny naskok az na 3:6. Potom vsak asi uz boli myslou na pivku a bieli bojovnostou a nevzdavanim sa dotiahli na zaverecnych 6:6. Musime vsak uznat, ze to bola dostojna rozlucka so sezonou na palubovke a potom sme sa uz vsetci presunuli do HOPSu, kde sme odmenili vitazov ligy - Fodi (celkovy vitaz) a Jombo (kral strelcov).

Presli sme si rozne navrhy a odsuhlasili sme nasledovne zmeny:

  1. zrebovat budu moct aj ludia s ucastou nad 40%
  2. losovanie sa meni na 1-1-1-1-....
  3. penalta po zabraneni potencialneho golu hlavou rukou, sa rata za dva goly
  4. penalta sa kope z polky ihriska
  5. losovanie je o 18:55
  6. minuska pre losovatelov (ak meskaju)
  7. len domaci moze vytahovat loptu z medzibrania
  8. Grogove hodiny sa stali referencnymi
  9. pravidlo "15" sa meni na pravidlo "20"
  10. po zapase sa podavaju ruky - hokejove podavanie
Este raz v skratke:
Vitazom gratulujeme, vsetkym za cely rok velka vdaka a tesime sa na dalsiu sezonu ;-)
(Bater)

6 : 10

      Maťo vs Bater       11. jún 2019

Okrem výhry a vylepšenia Marošových štatistík išlo v zápase aj to, kto si udrží šancu na 1. miesto v lige. V hre boli v podstate traja: Fodi (čierny) nastúpil proti Grogovi a Paťovi. Ak by Fodi vyhral, tak by si zabezpečil takmer isté prvé miesto (viď diskusiu). Teraz už vieme, že sa tak stalo, ale zo začiatku zápasu to tak nevyzeralo. Čierni totiž zápas začali veľmi zle, bez akejkoľvek organizácie a s veľkými hrúbkami a z prvých dvoch akcií súpera dostali z pekných striel dva góly. Potom si to ale vydiskutovali (dohovorili Pištovi;), vymenili brankára a vyrovnali hru. S chuťou hral najmä Fodi, ktorý sa presadzoval svojimi typickými kľučkami a prudkými strelami. Postupne sa k nemu pridali aj ostaní čierni a začali sa na bielich doťahovať. Bieli ale neboli len do počtu a tiež predvádzali peknú hru a viedli neskôr 3:1, 4:3 a myslím že aj 5:4. Podľa bielych nastal zlomový okamih približne po polhodine hry, keď sa v obrannom pásme čiernych zrazil Majo s Baterom, čo Batera vyradilo z hry a išiel do šatne. Čakalo sa, že bieli čiernych kondične prevalcujú ale nestalo sa tak. Čierni začali hrať s rozumom, poctivo hrali dozadu, zbytočne neplytvali silami a prekvapujúco boli silný aj na lopte a v protiútokoch. Postupne sa dostali do vedenia, keď sa gólovo presadili všetci hráči. Bieli sa síce snažili ale väčšinou búšili do zorganizovanej obrany čiernych. Okrem toho im to prestalo padať a nepremenili ani šance, keď lopta stála pred prázdnou bránou. Bater po sprche povzbudzoval svojich zo striedačky. Čierni zo svojej hry nepoľavili až do konca zápasu a nakoniec sa skóre zastavilo na hodnote 6:10. Maroš v tomto zápase nevyužil neúčasť Jomba, keď sa mu v tabuľke strelcov priblížil len o jeden zásah a rozdiel medzi nimi je 6 gólov. Maroš ale v tejto sezóne 6 gólov jednom zápase už dal, takže šanca na zmenu poradia v tejto štatistike ešte je. (Žižo)

6 : 7

      Marian vs Fodi       28. máj 2019

Uz mame vsetci zahmlenu mysel, ze ako to cele prebiehalo minuly tyzden a jedina ista vec je vysledok. Ako sa uz aj hned po zapase niekto z vitazneho teamu vyjadril, s prehladom sme kontrolovali vysledok :D Budem uprimny a poviem, ze to tak vobec nebolo a poslednych kludne aj 10 minut nas biely tak zatlacili, ze este 2 dni sa mi nedalo vysrat! Ale nebudem predbiehat. Losovanie vyzeralo dost vyrovnane, aj napriek tomu, ze kedysi by bola pritomnost Mariana povazovana za vacsiu vyhodu. Iba koli Marianovy sa vlastne stale tak drbnuto losuje ;)) Nuz ale realita dneska je uz uplne ina. Po niekolko zapasovej ucasti Jomba v rade konecne chybal a niektorym mozno aj trochu odlahlo, ze nebudu pod neustalou palbou kritiky pomali aj za strelenie golu :DD Kazdopadne sa zacalo hrat a bolo to velmi fajn. Oba timy utocili aj branili, avsak cierny boli efektivnejsi a viac-menej boli vzdy o krok vpred. Nemozem nespomenut svoj vykon a Hat-trick samozreme a dalsie 2 ticky ;) Ostatne si uz fakt moc nepamatam, dopadlo to tak ako to dopadlo a zapas bol proste taky aky bol...a iba viem ze sme cierny viedli o dva goly a dost sme sa namakali aby sme to udrzali na rozdiel jedneho aspon. Keby sa hralo aj o 30 sekund dlhsie mohlo sa to skoncit aj inak. To sa uz ale nedozvieme a historia si pamata iba vitazov, takze biely sorry, mozno next time :D (Miko)

3 : 8

      Paťo vs Pišta       21. máj 2019

Kanonier Marian zamiesal predzapasovym losovanim tym, ze sa necakane odhlasil. Na poslednu chvilu tak losovali kapitani, ktori to neocakavali. Z nich si Pista urobil lepsie domacu ulohu ako Pato a vyskladal utocne aj obranne vyvazeny team.
Bieli hrali od zaciatku v obranne prilis riskantne. Prve sance ostali este nepotrestane, nakoniec ale jedna chyba v defenzive potrestana bola a cierni sa ujali vedenia 1:0. Zvrat priniesla Patova hlavicka, ktora sa podla platnych pravidiel pocitala za dva goly. Cierni vsak boli rozbehnuti a nielen vyrovnali, ale sa aj opat ujali vedenia, ked Pista krasne narazil do ulicky Jombovi, ktory sa sam pred Jojom nepomylil. Maros nasledne znizil na 4:3 a tento stav skore vydrzal na ukazovali niekolko dlhych nasledujucich minut.
V tejto faze zapasu sa hra prelinala zo strany na stranu. Charakterizovalo ju najma zahadzovanie sanci, laxna rozhravka, nepresne prihravky a nevydarene kombinacie. Vyhrat mohol hocikto...
Vyhrali vsak cierni. Pista v uniku 2 na 1 naserviroval Majovi, ktory zakoncil do odkrytej brany. Bieli boli nuteni hrat vabank, otvorili hru a to vyustilo do dalsich golov v ich sieti. Za zmienku stoji Romanov milimetrovy vinkel z dialky, ktory skoncil v sieti aj ked bol Fodi natlaceny uplne pri tyci. Neviem ako presne to mohol takto zatocit, ale gol to bol paradny a vitazstvo ciernych zasluzene. (Jombo)

6 : 3

      Majo vs Marian       14. máj 2019

Prvý krát tento rok sa objavil na futbale aj Marián v drese čiernych, ale šťastie im nepriniesol, lebo keď prišiel Žižo do telocnične s 5 minútovým meškaním, čierni už prehrávali 2:0. Hra bola pomerne vyrovnaná so šancami na oboch stranách, ale góly dávali len bieli. Keďže bieli vyhrávali, tak sa nepotrebovali hrnúť dopredu a čierni útočili väčšinou do plných a do stavu 4:0 strieľali len mimo, do tyčiek alebo do brankára. To sa zlomilo po polovici zápasu, keď ich strelený gól nakopol, zlomili streleckú smolu a v relatívne krátkom časovom úseku sa dotiahli na rozdiel jedného gólu (4:3). Každopádne toto "momentum" sa im nepodarilo využiť a napriek tlaku a množstvu šancí sa im nepodarilo pridať ďalší gól. Naopak bieli sa dostávali dosť často do prečíslení 2 na 1, 1 na 0 aj 2 na 0 a dve z nich využili (6:3). Posledných 10 minút už góly nepadli, aj keď mali z čoho, a tak spokojnejší domov odchádzali bieli. Bodaj by spokojnejší odchádzali na hotel dnes večer aj naši hokejisti po zápase o štvrťfinále proti Nemecku. (Žižo)

2 : 9

      Bater vs Maťo       7. máj 2019

Kapitan Bater vedel, ze bude losovat a tak si dal zalezat na skorom prichode. Dostavil sa nacas, cim vsetkych prekvapil. Este viac vsak prekvapil seba, ked ho oklamala parita losovania a hraci boli vybrati uplne inak ako povodne zamyslal. Neostavalo vsak nic ine len sa pustit do boja a zachovat si tvar i cest. Nezobrat do teamu dvoch aktualnych leaderov tabulky strelcov sa vsak ukazalo ako nie velmi rozumne rozhodnutie, aj ked prvy gol strelil Miko:) Bieli vsak zaznamenali svoj prvy zapis az za stavu 4:0, co uz bolo dost neskoro. Je sice pravda, ze keby tri Guniho tycky skoncili v branke, bolo by 4:4, ale futbal sa hra na goly a nie na keby. A tak cierni polahky kombinovali a kontrolovali vyvoj zapasu. Vykon bielych nebol zly, ale mizeria v koncovke a prilisne otvorenie hry sa im stalo osudnym. (Jombo)

4 : 7

      Majo vs Grog       30. apr 2019

Komentar k tomuto zapasu nebol nikdy napisany, takze sa napisal az dodatocne po skonceni sezony. Co je ale dolezite aby si historia zapamatala, je fakt, ze tieto dva zapasy (minuly aj sucasny), boli ako cez kopirak. Jombo sa vzdy tesil, ze si zatuka fajnovy fotbalek s Hakim alebo Fodim. Bohuzial realita bola taka, ze v oboch pripadoch boli Haki aj Fodi spolu v jednom time. Fotbalek si teda tukali oni. Bielim superom neostavalo nic ine len udatne bojovat. Je sice pravda, ze aj udatne bojovali, ale proti dobre organizovanej hre ciernych im to nebolo velmi platne. Zapasy mali ale dobru a vyhecovanu uroven. (Jombo)

3 : 6

      Miko vs Paťo       16. apr 2019

Fodi alebo Haki = mozete pls napisat jeden z vas? Dakujem (Bater)

12 : 6

      Roman vs Fodi       9. apr 2019

Taktické losovanie prinieslo vyrovnané zostavy, karty mohli zamiešať jedine náhradníci. Bieli začali koncentrovane, prvý drobný tlak ustáli aby hneď po piatich minútach udreli, keď nenápadné nahodenie pred bránu šlabikárovým spôsobom Majo upratal pätičkou chrbtom k bráne s prehľadom do bránky. Majo mal tým pádom už odrobené a elegantným herným prejavom sa ďalšiu hodinku vznášal a pohyboval po palubovke. Čierni sa trochu otriasli a po štvrťhodinke bolo 2-2. No potom začal robiť vetry (herné) Jombo. Lietal tam po súperovej polovici vláčiac loptu sprava doľava, strieľal, svoje vlastné strely si dorážal, zároveň si ich aj tečoval ba aj clonil, sám si nahrával aj kombinoval a logicky začali padať porcie gólov. Paťo potvrdil formu, vzadu hral spoľahlivo a vpredu dopĺňal útok. Keď Grog doniesol jeden gól na nárte až rovno do brány ako pizza donášku a Žižo svetlou trojminútovkou zavesil dva navlas rovnaké góly priamo do vinkla na chvíľu sa zápas zdramatizovali, keďže bolo 5-7 ale potom zase zapol Jombo turbo a nasypal ďalšie góly, vďaka čomu bol záverečný rezultát pomerne výrazný 12-6. (Roman)

9 : 7

      Žižo vs Maroš       2. apr 2019

Rozlosovanie potvrdilo predzapasove spekulacie na Whatsappe a ziadne prekvapenie sa nekonalo. Kapitani tahali presne tak ako deklarovali. V telocvicni sa hraci okolo nich zhlucili, aby spolocne prebrali zapasovu taktiku. Ta biela spocivala v tom, ze treba strelit viac golov ako super a hlavne za ziadnych okolnosti neprehravat!
Ako si povedali, tak aj urobili. Tiki-taka tukanim niekolkokrat po sebe rozobrali obranu ciernych a po par minutach bolo 3:0. Zdalo sa, ze zapas bude mat jasny a nudny priebeh. Nanestastie pre nich to vsak bolo len zdanie.
Najskor Guni bombou znizil a potom Miko premenil pokutovy kop (ten sa musel opakovat). Potom prisli velke Marosove chvile, ked nielenze vyrovnal, ale bodlom do vinklu dokonca poslal ciernych do vedenia. Lopta ostala symbolicky zaseknuta v branke a bieli prehravali, aj ked prehravat nechceli.
Uspokojit sa s vedenim sa ale nevyplaca a bieli po ofenzivnej serii golov opat presli do trojgoloveho vedenia. Aktualne skore - 7:4. Kto by si myslel, ze toto vedenie uz druhykrat nemozu pustit, nemohol by sa mylit viac. Cierni uz raz 3 goly v tomto zapase dotiahli a tak si nato trufali znova. Podarilo sa im to najma zasluhou agilneho Groga.
Par minut pred koncom bolo 7:7, vsetko otvorene a stavkari neisti i napati. Najvacsiu chut a volu urobit nieco s vysledkom mal kapitan Zizo. Zobral na seba zodpovednost a dvomi golmi v zavere stretnutia nekompromisne rozhodol v prospech bielych. (Jombo)

5 : 6

      Bater vs Fodi       26. mar 2019

Čierny tím začal napĺňať úlohu favorita hneď od prvých minút a s príchodom komentátora do telocvične už vyhrávali 0:1. V nastolenom trende pokračovali aj ďalej, šliapali takmer ako švajčiarske hodinky a po tretine zápasu vyhrávali 0:4. Bieli sa len prizerali. Potom ale na čiernych prišiel útlm, prestali premieňať vyložené šance (nájazdy 2 na 1 a lebo 1 na 0) a gólovej iniciatívy sa chopili Jombo s Mikom, ktorí znížili na rozdiel jedného gólu (3:4). Čierni pokračovali v zahadzovaní šancí a v nepresvedčivej hre. Na chvíľu ich síce upokojil gól Žiža po chybe brankára a nahrávke Guniho, ale bieli sa nevzdali a napriek individuálnym nezhodám na ihrisku vyrovnali stav na 5:5. To už prebiehala nadstavená 15-minútovka zápasu a napätie sa dalo krájať. Nakoniec rozhodla Guniho akcia popri zadnom mantineli, keď si jeho prihrávku pred bránu zrazili bieli do vlastnej siete. Na vyrovnanie sa už bieli nezmohli a čierni si vydýchli, že dobre rozbehnutý zápas nakoniec predsa len ukopali do víťazného konca. Do istej miery im k tomu dopomohli aj bieli, ktorý posledné minúty bojovali viac medzi sebou ako proti čiernym. (Žižo)

6 : 5

      Maťo vs Grog       19. mar 2019    

Uplynule zapasy sezony priniesli jednoznacne vysledky. Takze sa velka drama tento tyzden neocakavala. Uz pred uvodnym rozlosovanim bolo vsak jasne, ze nielen Jojo a Grog budu stat proti sebe, ale aj Jombo s Fodim.
A bol to prave Fodi, ktory exportnou metelicou do vinkla otvoril skore zapasu a nastartoval svoj team. Jombo ale odpovedal. Rovnaki akteri zopakovali rovnaku situaciu o 10 minut neskor. A tak po uplynuti polovice stretnutia bolo stale nervoznych 2:2.
Lenze potom sa zacali diat veci. Najskor Pista hokejovym zakoncenim poslal bielych do vedenia. Dalsie vedenie bielych o dva goly priniesol Patov dlhy a vysoky odkop od brany, ktory nabral taku rotaciu a fals, ze padol rovno pred Jomba, ktory ho poslal z voleja prekvapenemu Fodimu do branky.
Nasrdeni cierni rozohrali uragan s tornadom. Ostrelovali bielu branu, dvere, mantinel, rebriny. Zprava, zlava, spredu a niekedy aj zozadu. Bieli branili co im sili stacili. No ked loptu horko-tazko vybojovali, tak ju do 5 sekund zase poslusne odovzdali. Obetave zakroky predvadzali Majo a Miko. Dvakrat sa vsak tymto sposobom podarilo ciernym znizit na rozdiel jedineho golu. Po skrumazach pred bielou branou skoroval Maros a Guni.
Lenze potom opat nastala zaujimava situacia. Fodi ako posledny kluckoval pred vyborne hrajucim Jojom, ktory mu loptu vypichol. Do brany ju ale strelit nemohol, lebo mu zavadzal Jombo, ktory zase stal chrbtom k brane. Tak po nepodarenej paticke pomaly doskackala do brany. Nezastavila ju ani tyc ani bizko stojaci Grog, ktoremu chybalo k zachrane golu asi 2 a pol centimetra.
Cierny uragan pokracoval, ale cas sa neuprosne minal. Bombou zo strednej vzdialenosti Guni sice znizil, ale Marosov vyrovnavajuci gol padol uz pod odpiskani. Polka hracov uz bola na ceste do satne, takze nemohol byt uznany. Nakoniec sa teda ukazal Jojo-Jombo poťa góól ako vytazny.
Ked mozu Ligu majstrov rozhodovat jedenastky v poslednych minutach, mozu aj Gercen ligu rozhodovat paticky do prazdnej brany. (Jombo)

3 : 9

      Roman vs PetoG       12. mar 2019

Losovatelia si zápas uz od 12 00 hodnotili v hlavách a kuli pikle. Fody s Romanom boli spolu od 12 00 a proti Gunimu s Marošom. Lenze, keď nastala hodina H a všetci sme sa stretli v telocvični ( okrem Batera ten sa pozabudol niekde pri Viedni) a reálne začali kopať do normálne nafúkanej lopty, tak hra bola vyrovnaná. Po počiatočných goloch bolo 1:1 ale od momentu ked dal Maroš šastný gol, a bieli to museli otvoriť nastala situácia, kedy čierny začali robiť brejky a padalo im všetko. Nepadalo samozrejme všetkým v tmavom drese, ale padalo Marošovi :), ktorý do čoho kopol tak to skončilo v bránke. Frustrácia bielich bola s postupnými minútami vysoká a Maroš svoj strelecky koncert zavŕšil 5 golmi, čo mu reálne zaručuje aspoň 2-3 zápasy byt ešte kráľom strelcov :), keďže ďalší kanonier už je na súpiske na ďalší zápas :)Záps skončil 9:3 kedy bieli aspon v záverečných minútach skorigovali. Prvý krát sa uplatňuje pravidlo za 3 neskoré príchody. (Pišta)

3 : 5

      Žižo vs Miko       5. mar 2019

Po prazdninach tu bola opat Gercenka ako sa patri. Osobne som nehral 3 tyzdne a po dvojitom jetlegu som sa hodne obaval 10 na 10 a bolo to veru citit aj pocas zapasu a aj teraz, ked si ledva snurky zavazujem. Losovanie prebehlo rychlo a hladko. Zizo bral ako prvy velku rybu Fodyho a ja som bral co ostalo v rybniku. Nakoniec sa ukazalo, ze sice sme mali menej technikov v time, bojovnost sa ukazala ako klucova v rozhodujucich momentoch. Zapas sa rozbehol a hned v uvode cierny zaskocili bielych golom z brejku. To bielych nakoplo a zacali busit a rozlozili si kolotoce pred ciernych branou. Za kratko sa skore otocilo a Biely viedli 3:1. Malokto z ciernych vtedy veril a dlho to vyzeralo, ze bude len otazkou kolko golov este biely nasukaju za cierne chrbaty. Perfekna obrana zlozena aj zo zelezobetonoveho Pata odolavala. Z jednej zkrumaze bred branou bielych padol gol na 3:2 a razom sa hralo ciernym lepsie. Po krasnej rychlej kombinacii sa podarilo ciernym vyrovnat. Nakakani biely dali do prevadzky centrifugu a dlho ju tocili. Cierny si nastastie dali kynedril a hlava sa im nezatocila. Pred koncom by cierny prijali aj remizu, ale aj napriek tomu som osobne veril (neviem ako ostatny z tymu), ze jeden proti utok by nam mohol vyst a minutku do konca sa presne tak aj stalo. Kombinaciou na jeden dotyk z polovice ciernych (dohromady 4 vratane brankara) sa Baterovy podarilo zuzitkovat prihravku a bez zavahania zavesil! (Miko)

10 : 5

      Paťo vs Maroš       19. feb 2019

Problém s počtom hráčov sa nakoniec na poslednú chvíľu vyriešil príchodom dvoch náhradníkov, no aj tak sa hralo 5 na 5 bez striedania, čo sľubovalo výkon na hranici fyzických možností všetkých zúčastnených. Bieli sa však s ničím nemaznali a hneď zaklincovali dvomi strelami dva góly. V úvode predviedol veľmi zaujímavý výkon náhradník v drese bielych. Zaskočení čierni sa nevedeli dostať do tempa a po chvíli bolo už 4-0. Hoci bol koniec ešte ďaleko, šablóna zápasu sa začala rysovať. Bieli miestami vyčkávali a miestami útočili a z veľkého množstva šancí sa ďalšie góly rodili ťažko. Jeden si dal excelentne Maroš do vlastnej siete cez celé ihrisko, keď jeho malú domov nepochopil lietajúci brankár. Trochu dramatickosti do zápasu prinieslo až zníženie stavu na 6-3. Potom však Pato individuálnou akciou definitívne zlomil zápas a samotný záver sa hral trochu hore-dole, preto padli ešte nejaké góly, hoci o zápase už bolo rozhodnuté skôr. (Roman)

9 : 4

      Majo vs Pišta       12. feb 2019

Keďže tradičné opory a ďalšie známe tváre na zápase absentovali z rôznych dôvodov, zostava sa rodila veľmi ťažko. Navyše musela byť doplnená novými hráčmi a hralo sa bez striedania. Hralo sa teda opatrne a všetci si spočiatku šetrili sily. Bieli sa ujali vedenia a dostali sa do malého trháku keď viedli 3-1. Tempo začalo pomaly gradovať, hlavne v čase, keď čierni otočili a viedli 4-3. Grog dirigoval svoj mančaft, obliehanie bránky však neprinášalo ďalšie góly ba ani šance. Na tvárach náhradníkov bolo vidieť, že tempo postupne nezvládajú. Bieli začali hroziť z protiútokov, keďže v poli hrali všetci štyria Gercen-futbalisti a náhradník sa sám pýtal do brány. Tmaví naopak mali v poli dvoch novicov. Po zopár nepresnostiach v komunikácií medzi duom Maroš - Roman nakoniec vyšli nejaké kombinácie a bieli vystrieľali utešený výsledok 9-4. Za zmienku stojí päť Marošových gólov z toho jeden hlavou za dva a päť gólových asistencií autora príspevku. (Roman)

2 : 5

      Žižo vs PetoG       5. feb 2019

Keďže na ihrisku sa objavili vsetko kmeňoví hráči s dlhodobými skúsenosťami z Gercenligy a hralo sa bez náhradníkov, súperi boli vzájomne dokonale prečítaní. Tento fakt sa plne prejavil aj na ihrisku. Lopta a mierne sebavedomie boli na strane bielych, ktorí dirigovaný Grogom hľadali skulinky v obrane čiernych. Tí si ale dávali vzadu veľký pozor a okrem toho stále častejšie začali hroziť kontrami, ktoré zatiaľ bieli ustáli. A tak bolo po viac ako pol hodine stále 0-0, pozorné obrany, koncentrácia pred bránou a rýchle návraty eliminovali vznik čistých gólových príležitosti. Chlieb sa preto lámal až v druhej polovici stretnutia a čierni postupne predsa len pretavili rýchle protiútoky na góly. V pravidelnom časovom rozostupe pridávali od 1-0 po 5-0 s túžbou udržať čisté konto. To im pokazil Paťo v závere dvoma peknými gólmi, takže čierni sa ešte na posledné minúty predsa len museli skoncentrovať aby zápas dotiahli do víťazného konca. (Roman)

3 : 5

      Roman vs PetoG       29. jan 2019

Uvodne losovanie sprevadzali kontroverzie, kedy sa losovacia mafia pokusia “stratit” Zizovu karticku. Po zasahu pritomnych prislusnikov PZ SR sa vsak karticka objavila a losovanie bolo vyhlasene za platne. Zostavy slubovali vyrovnany suboj a tak aj bolo. Zacalo sa vo vysokom tempe, napriek tomu sa vsak ani jednemu timu nedarilo v uvodnej casti strelit gol. Po viacerych sanciach na oboch stranach lady prelomili az cierni. Ich vedenie vsak netrvalo dlho, bieli v zostave s kanonierom Fodim zavelili k obratu a otocili skore na 2:1. Hra sa potom prelievala z jednej strany na druhu, miestami bieli pritlacili ciernych na dlhsi cas v ich obrannom pasme ale nedokazali premenit vytvorene sance. Naopak cierni vyuzili rychly prechod do protiutoku a po Guniho a Zizovych goloch otocili skore na povazlivych 4:2. Zdalo sa ze bieli uz do zapasu neprehovoria, podarilosa im ale znizit na 4:3 a vyzeralo to na dramaticky zaver v ktorom ale futbalovy profesor Pato umne zakoncil rychly protiutok nechutatelnou strelou bodlom v zaverecnych minutach cim specatil vitazstvo ciernych 5:3. Za zmienku stoji Zizov hattrick ktory si pravom zasluzi ocenenie MVP. (Haki)

8 : 11

      Majo vs Fodi       22. jan 2019

Utorok bol deň, kedy losovatel sa vôbec nezamyslel pred zápasom koho si vybrat do tímu. Ano lojovatel Majo to poňal veľmi flegmaticky a jeho spoluhráči to dali pred zipsom slovne najavo. Zápas by sa dal rozdeliť na prvých 30 min , druhých 40 min a posledných 5 min. Prvýc 30 min biely vždy dotiahli jednogólové manko a boli dôstojným súperom, no potom sa začali šancami a hlavne ich využívaním presadzovať čierni a skóre narastalo až na 11:5. Keď sa bieli nevracali, čierni to využili peknými strelami z dialky, ale aj peknými akciami. Následne v čase 20 10 čierni čakali na gong a nechcelo sa im už, ale gong nechodil a bieli každú minútu strelili gól. nakoniec to Mirec sportovo odpiskal. (Pišta)

5 : 4

      Pišta vs Miko       15. jan 2019

Losovatelia sa svojej sance chytili a namixovali si svoje. Zápas poznačilo Baterovo zmeskanie vlaku a povolanie Pata. O tomto mene este budeme neskor počuť. Zápas sa zacala jemny tlakom bielich, ale cierni potivo branili. No ak cas bezal, bieli udreli ujali sa vedinia 1:0, 2:1 no cierni zasluhou svojich behavých utocnikov zrovnali. V tekjto chvili prisla aj nervozita, lebo faulovaní hraci zabudli zakricat svoj jediny pozdrav v zapase "Faul" a vznikli samozrejme zbytocne kriky, ako ked MAros zle trafí loptu, alebo zahodi super sancu. No boli to biely ktorí sli do trhaku na 4:2. A bol to práve žolík Pato, ktorý pri tom bol. Ano ten PAto, ktorý nemal ani hrať! No cierni sa nevzdávali a zatlacili bielich, Tí často nevedeli kde im hlava stojí. Ked sa už zdalo, že bude spravodlivá remíza, tak Fody nechytatelne zavesil inak skvelemu braniacemu Romanovi golik do sibenice. A kedze gol padol v poslednej minute, zrodila sa výhra Pištovho teamu. Zápas priniesol pretrhnutie prehier Pistovi a Gunimu.Fodyho seria sa natiahla na 8 zápasov! Posila zo zámoria sa s nami dočasne lúči aby na jar znova oživila Gercen palubovku. Na tento zápas sa dostavil aj kameraman Bater, žial žiadny skvley golovy moment nazachytil :( (Pišta)

6 : 5

      Maroš vs Bater       8. jan 2019

Zapas z 8. januara bol uz tak davno, ze bohuzial s mojou kratkodobou pametou ho budem tazko hodnotit. Dobra sprava je ze si mozno o mesiac spomeniem :D Po dlhsej odmlke sa objavil Celo a Jombom oblubeny sub Andrej, ktoreho mal nakoniec aj po svojom boku ;)) Pato ako stvorito profilovy tajny agent sa taktiez vraj zjavil vo dverach, aby zistil, ze technologie sa vyvyjaju a ani jeho agentura nestiha registrovat vydobytky doby a porucal sa zavriet dvere z vonku. Rozlosovanie vyzeralo celkom vyrovnane a to ze si Maros vybral nezdolatelneho Fodyho nakoniec neznamenalo koniec vytaznej snury. Zapas sa zacal vo vysokom tempe a prvy skorovali cierny aj napriek viacerim golovym sanciam bielych. Za kratko sa to vsak otocilo a po dvoch rychlych goloch biely otocili na 2:1. Da sa povedat, ze potom az do konca zapasu to potom bolo skor o neustalom dotahovani sa ciernych na bielych. Cca po 3 stvrtinach zapasu si biely vypracovali viac golovy odstup, avsak zaverecny napor ciernych bol mocny a mozno keby sa hralo o 5 minut dlhsie, sa to mohlo skoncit aj prehrou bielych. To sa uz mozme iba domnievat a mozno to bolo aj tym, ze biely uz len dohravali rozhodnuty zapas. Ako vzdy ostalo nespocetne mnozstvo nepremenenych sanci a tyciek na oboch stranach. Standardne niekolko premenenych dalekonosnych Jomboviiic a Pistov pesimizmus :D (Miko)

8 : 6

      Maťo vs Paťo       18. dec 2018

Posledny zapas kalendarneho roka predstavuje uz tradicny suboj o pekne Vianoce. To ale neznamena, ze sa hra v rukavickach. Navyse sa zacalo o 15 minut skor, takze realne odohraty cas predstavoval 90 minut. Presne ako velky futbal.
A veru bolo sa naco pozerat. Bieli sa citili favoritmi a otvorili skore na 2:0. Nasledne si vsak asi mysleli, ze sa to vyhra samo, a tak cierni seriou golov otocili na 2:4. Bieli vsak nelenili a opat zvratili na 6:4. Zapas ako na hojdacke!
Za ciernych exceloval Haki, ktory ak aj nahodou nedal gol, tak trafil brvno, ze az nadvihovalo branu. Produktivny den mal Jombo, ktoreho 5 golov mu zabezpecili najma Fodiho prihravky a dva goly dostal do daru od milosrdneho supera. Najskor Haki vzadu kluckoval a potom Bater zle odhadol odraz lopty pri mantineli. A tak si tieto dva goly nasli cestu netradicne do uplne odkrytej brany.
Zaverecnu snahu ciernych vyrovnat ukoncil Maros poslednym golom. Vysledok je tak vzhladom na pomery na ihrisku asi spravodlivy. To vsak nie je podstatne.
Hlavne je, ze sme sa zisli na pozapasovej after-party na Vianocnych trhoch v Petrzalke, kde sme vylepsovali trzbu miestnym stankom. Chybal sice vykartovany Pista, ale navstevou nas poctil kanonier Marian. Grog nas zasvacoval do tajov svojho sluzobneho pomeru. Viaceri z nas vyuziju nasledujuce tyzdne na aktivnu regeneraciu. Nacerpajme nove sily a verim, ze sa po Troch Kraloch zideme v plnej sile. Odhodlani a motivovani do jarnej casti Gercen ligy! (Jombo)

4 : 3

      Grog vs Paťo       11. dec 2018

Roslosovanie sľubovalo vyrovnaný zápas, miernym favoritom boli možno predsa len čierni. Opatrný začiatok nepriniesol veľa vzruchu, oba tábory boli zabarikádované na svojej polovici. Šance a golý sa preto rodili ťažko a iba zriedkavo. Bieli predsa len po nahodení pred bránku a viacerých vlastných odrazoch otvorili skóre aby vzápatí čierni z astronomickej diaľky načechranou loptou prekvapujúco vyrovnali. Oba tímy potom pridali po góle a dlho predlho bolo 2-2. Grády dostal zápas až za stavu 3-2 pre bielych, ktorí po tretíkrát viedli a boli odhodlaní nádskok už tentokrát v žiadnom prpade nepustiť. No čierni zapli motory na plné obrátky a po viacerých možnostiach predsa len vyrovnali. Keď sa zdalo, že obe strany sú spokojné s remízou Grog v podstate z poslednej strely v zápase hokejovým nahodením do spleti a tečom skóroval a upravil tak na konečných 4-3 pre bielych vo veľmi vyrovnanom a napínavom zápase. (Roman)

4 : 7

      Grog vs Miko       4. dec 2018

Predzapasove vybicovane emocie, hlbave zamyslenia a Pistove opustania sa boli vcelku bezne. Nic nove ci prekvapive. Prekvapiva bola ale hurikanova ofenziva papierovo slabsich bielich, ktori sa do supera zahryzli od prvej minuty. Maros skoroval hned z prvej sance a postupne pridali goly Guni aj Grog. Bolo 3:0 a cierni boli opusteni a smutni ako Tarzan na Madagaskare.
Napriek tomu sa cierni nejako vzchopili a aplikovali umnu taktiku nahadzovania na zadny mantinel:) Vrcholnym momentom tejto strategie bolo Fodiho "nahodenie" cez cele ihrisko, ktore skoncilo v brane a bolo vyrovnane - 3:3.
V tejto faze zapasu sa hralo obzvlast tvrdo. Na tom mali zasluhu nielen hraci hrajuci na hranici fair-play, ale aj mokra podlaha. Postupne na zemi skoncili Miko, Maros, Jombo, Guni aj akrobat Pista.
Zvrat prinieslo Jombove prezutie obranarskych kopaciek za utocne, vedenie 4:3 a nasledne poistenie vysledku po najkrajsej akcii zapasu, kde si Fodi pekne nabehol do ulice a bombou z prvej zavesil. Guni sice este korigoval peknou strelou zo strednej vzdialenosti a peknym golom od tycky, ale o vitazovi uz v tejto faze nebolo pochyb. (Jombo)

5 : 6

      Pišta vs Žižo       27. nov 2018

Pišta a Žižo sa k losovaniu postavili síce na poslednú chvíľu ale pri výbere nič nepodcenili a snažili sa zo svojho tímu vyťažiť maximálnu hráčku kvalitu. Niektorí ostali po losovaní v rozpakoch a čakalo sa, ako sa to bude vyvíjať na hracej ploche. Začalo sa vo vysokom tempe, ktoré vydržalo takmer celý zápas. Obe mužstvá hrali zodpovedne a behali nie len dopredu ale aj dozadu. Nikto nechcel dostať prvý gól a dostať sa tak pod tlak. Aj preto bola prvá polhodina bez gólov napriek tomu, že šance boli. Po tom sa ale Žižovi podarilo streliť gól, keď lopta prešla popod brániaceho hráča aj brankára. Potom krásnu akciu zakončil pätičkou Majo a zrazu bolo 0:2 pre čiernych. Ale tak rýchlo ako k náskoku prišli, tak rýchlo ho aj stratili a bolo 2:2. Hra bola stále vyrovnaná ale miernu prevahu mali predsa len čierni, ktorí hrali stále naplno. Napokon si vypracovali 3 gólový náskok (2:5) a zdalo sa že si zápas už nenechajú ujsť. Napriek tomu inkasovali na 4:5 približne 15 minút pre koncom. V tejto fáze sa zápas lámal. Bieli sa snažili zo všetkých síl vyrovnať, čím ale nechali mierne pootvorené vrátka vzadu. Šance boli teda na oboch stranách a jednu sa podarilo využiť Braňovi (4:6), keď trafil po mnohých neúspešných predchádzajúcich strelách. V poslednej minúte zápasu bieli už len upravili na konečných 5:6. Dá sa povedať, že výsledok zodpovedá priebehu zápasu. Kľúčom k úspechu čiernych bolo dobré bránenie Jomba a to, že si vybudovaný náskok už nenechali zobrať. Zato niektorým bielim občas chýbala motivácia, keď až tak nefungovala tímová chémia. (Žižo)

7 : 5

      Fodi vs Maťo       20. nov 2018    

Rozlosovanie prinieslo vyrovnaný zápas, tahunmi na jednej strane Jombo a na druhej Fody. Behavy futbal ale priniesol vela nervozity, ktora vyplynula hlavne z neplnenia si elementárnych uloh pocas zápasu ako behanie hore dole, nepresných prihrávok, zbytocneho kluckovania a castokrat z nestriedania. Prvých 45 min zápasu si drzali cierny náskok vdaka golom Jomba a Batera a dobrej roboty v obrane hlavne Roman a Mato. No neskor zacali ubudat sily a k slovu sa dostal super a hlavne Fody výpadmi z branky, ktorý týmto stýlom strelil 3 goly. A ked sa na záver pridal k nemu Branci s Hakim a rozdiel bol trojgolovy o vitazovi nebolo pochýb. (Pišta)

7 : 9

      Bater vs Maroš       13. nov 2018

Losovanie dostali na starosti hraci z opacnych koncov tabulky a vyber hracov bol zaujmavy, kedze v jednom tyme (cierny) sa ocitli 3 hraci z poslednych miest. Zapas zacal rychlim golom ciernych po Mikovom sole z vlastnej polovice. Potom (som) pridal aj dalsi a zrazu bolo 2:0. Biely neotalali a za kratko vyrovnali, avsak golovo resurected Michael opat nadherne skoroval po Fodyho prihravke vzduchom. Od tohto momentu biely uz cely zapas iba dotahovali. Treba povedat ako Jombo uz spomenul v komente, ze ich snaha nepredat kozu za lacno sa neda zapriet ani pri rozdiele o 3 goly. Dokonca to vyzeralo na opatovne vyrovnanie, kedy sa ocitli na bielom koni, ale Maros po viacerych tutovkach premenil a priniesol upokojenie na psychyke a hlavne kopackach ciernych. Rozhodca opat nastavoval 15 minut, ale vedenie si uz cierny udrzali a neskor pridali dalsie goliky. Technicky lepsie zlozeny biely tym napokon podlahol ciernym fighterom. (Miko)

7 : 6

      Miko vs PetoG       6. nov 2018

Po reprezentacnej prestavke bola liga obohatena o viacerych uzdravenych marodov a tiez navratenych legionarov. Predzapasove prognozy slubovali kvalitny suboj, no realita na ihrisku predcila vsetky ocakavania. Islo o duel plny zvratov a na LIVE stavkovani si v ten vecer nejeden skuseny tiper vylamal svoje zuby.
Zacalo sa podla ocakavania vo velmi rychlom tempe. Po par minutach isli do vedenia bieli. Cierni odpovedali, ale bieli opat vyhravali 2:1. Zdalo sa, ze pojde o typicky suboj s vedenim o gol a naslednym dotahovanim. Lenze nastal dramaticky zvrat: cierni seriou umnych protiutokov nielenze otocili na 2:3, ale este pridali aj bonus navyse. A ked Guni poslal jednu vzduchom chladenu od polky ihriska, na tabuli svietilo hrozivych 2:5! Pritom bieli nehrali vobec zle. S vypatim vsetkych sil sa im podarilo znizit na rozdiel dvoch golov, ale po chvili opat inkasovali. Velmi nezodpovedne! Lenze to iste sa stalo hned nato aj ciernym. Este nezodpovednejsie!
Stale bolo teda o dva goly, ale bieli si uz verili, ze vyrovnanie je len otazkou casu. Tocili puky ako kanadska reprezentacia. Za zmienku stoji najkrajsi gol zapasu po osi Romanova prihravka, Jombova paticka Grogovi, ktory nekompromisne zavesil do vinklu. Par minut nato najvacsi bojovnik zapasu Miko vybojoval loptu pri mantineli, nezistne prihral Jombovi a bolo vyrovnane. Do konca ostavalo par minut. Kedze islo o fyzicky narocny suboj, s remizou boli spokojni vsetci.
Remiza sa ale nepacila stavkarskemu gangu a ani rozhodcovi, ktory nastavil nekonecnych 15 minut! Pocas nich mal na kopacke vitazny gol prakticky kazdy hrac, z toho Jojo dokonca dva-krat:) Nakoniec sa rozhodlo v predposlednej minute polo-zlepenym golom, ktory bol sice nezasluzeny, ale taky je uz futbal. Remiza by bola spravodlivejsia, ale hrat treba do konca... a kto nevladze nech ide striedat!! (Jombo)

5 : 6

      Paťo vs Roman       23. okt 2018

Goliky za ciernych pls...

8 : 8

      Majo vs Marian       16. okt 2018

Roslosovanie dalo k sebe dvojicku Haki + Fodi, co je zohrata dvojka + k tomu Mariana. Po 20 min zapasu bolo 5:0 pre ciernych a bieli sa na seba len pozerali co sa deje. Ked si v tom momente Pišta (zlomil palec na nohe - grog a bater vtedy uvažovali, že Pišta len chce ísť domov), asi by nik nevsadil ani gros na bielich. No bieli pridali, Pišta to rozbehal a začali sa poctivo vracať takmer všetci a postupne vyrovnali hru a aj pekými golmi otočili na 7:6. Cierni pridali a opat vyhravali o gol. 3 min pred koncom zápasu ale Zizo zariadil remízku, ktorá bola pre bielich ako výhra. Komentátor si nepamätá zápas, kedy by niekto dorovnal 5 golove manko. Možno ešte z čias Jomba. Za bielich krasne goly nastrielal aj Roman. Skoda nevyužitých sancí Marosa, bieli by aj vyhrali:) (Pista)

Rozlosovanie zápasu bolo pre mnohých prekvapením, pretože značná hráčska kvalita bola na strane čiernych. Tí od úvodu dávali svojim herným prejavom a držaním lopty jasne najavo, akým scenárom sa bude zápas uberať. Bieli začali sympaticky, no po 20 minútach a stavu 0-5 pochopili, že zápas asi len čestne odohrajú, pokiaľ sa bude dať s aspoň prijateľným skóre. Čierni po zopár nevyužitých šanciach mierne poľavili a dovolili súperovi sa postupne dostať do zápasu. Po znížení na 2-5 prišlo dokonca k úplnému zvratu skóre a po vydarených protiútokoch bolo dokonca 7-6 pre bielych!!! V závere ešte čierni na chvíľu otočili výsledok vo svoj prospech ale tesne pred koncom predsa len podceňovaní bieli urvali aspoň cenný a nečakaný bod a uzavreli na konečných 8-8. (Roman)

3 : 6

      Fodi vs Žižo       9. okt 2018

Predzapasove losovanie padlo na lidrov priebežnej tabulky. Co sa ale stalo, Fodi stavil na obranu a tomu prisposobil supisku. Zizo tahal ofenzivnejsie ladeny tim, kde na hrote mal operovat Maros. Bol to mikrosuboj, kto sa odpichne od dna. Cierni sa ujali vedenia no bieli vyrovnali grogovym zásahom. Od 20 min sa zacali cierni presadzovať, a nasli štýl hry, ktorý im zabezpeci 3 body a tento svoj styl potiahli až do 20 15. Do streleckej listiny za postupne zapisovali Maros, Guni,Pista,Zizo. Zlomovým golom sa da nazvat Zizov golik, ktorý priniesol pokoj na kopacky ciernich. A bol to asi aj gol zpasu nie len krasou ale aj dolezitostou. Bieli sa snazili nieco vymyslieť ale bud stroskatali na nepremenenej sanci alebo zlej rozohravke. Posila Čelo tiež neprisniesol želané ovocie a tak sa zápas skončil výhrou ciernych. (pišta)

7 : 5

      Maťo vs Roman       2. okt 2018

Rozlosovanie sľubovalo vyrovnaný zápas a tak aj skutočne bolo. Držanie lopty a postupný útok čiernym priniesol síce aké-také šance no gólovo trestali bieli a bolo 0-2. čierni sa aj naďalej držali svojho scenáre a predsa sa v závere dostali do zápasu a bolo stále o čo hrať. Nevyužité šance a otvorený herný prejav oboch mužstiev v samom závere predznamenával strhujúci záver, v ktorom sa predsa len presadili bieli, keď odskočili po dvoch premenených brejkoch na 3-5 a nakoniec dotiahli zápas do v í ťazného konca 5-8. V nadstavenom čase vzplanuli emócie, keď Roman v enormnej snahe a úsilí zachrániť výsledok hral na hrane prípustnej medze a možného zdravia hráčov na palubovke a do budúcna sa bude musieť v tomto smere výrazne polepšiť a prehodnotiť svoj štýl hry, keďže sa jedná stále iba o hru. (Roman)

5 : 12

      Majo vs PetoG       25. sep 2018

Kanonier Marian kvoli zraneniu do zapasu zasiahnut nemohol a teda len postaval v brane. To vsak kapitan Majo zle pochopil a v predzapoasovom losovani ho nominoval do utoku. Toto zasadne komunikacne nedorozumenie stalo bielych nielen body, a aj kopu nervov a tiez Pistov skory odchod z palubovky. Disciplinarna komisia mu uz stihla udelit stopku na jeden zapas. Zaverecna exhibicia ciernych len vysperkovala kvalitny a zodpovedny vykon. (Jombo z USA)

11 : 8

      Pišta vs Maroš       18. sep 2018

Po bugu v systeme na losovanie, nakoniec losoval Pista s Marosom. Tímy si vyskladali ako uvážili dúfajúc že to bude OK. Na palubovke sa odohrával behavý futbal na normálne brány, čo zabezpečovalo relatívny stály prísun gólikov na oboch stranách. No biely boli vždy o bezpečné dva tri góly vzdialený a tento náskok si udržovali po cely zápas. Do branky ich cierny nasúkali rovno 11. Čierni sa snažili ale bieli vždy odskakovali. Začiatok bol ale v réžii Groga, ktorý premieňal svoje šance ako kanonier Marián, z čias keď ho ešte nohy poslúchali. Kto vie akoby to dopadlo, ak by bol Marián vo svojej forme. Smutným hracom ostal Miko, ktorému sa "odtrhnuty" členok nepotvrdil. Chýbať ale bude asi 2 týždne ( tento chlapec sa bál aj faul zakričať). Hráč zápasu bol jednoznačne Grog, ktorý ale podla najnovších správ uprednostil na 25.9. "vybavovačky" pred futbalom, pritom policajti si to mozu "vybaviť" vo svojej pracovej dobe - ako dobre všetci vieme (Pišta)

3 : 3

      Bater vs Grog       11. sep 2018

Prvý zápas poznačili problémy s bránkami, nakoľko boli zamknuté vonku pri multifunkčnom ihrisku. Aj napriek snahe P. Bullu sa ich ale nepodarilo odomknut, kedze ani srnka netusila kto ma od nich ten správny kluc. ( obraz v nasej spoločnosti - bordel) Ku cti skolníka slúži, že osobne prišiel. Zápas sa teda odohral na menšie bránky, no aj napriek tomu to bol zápas plný napätia. Čierni sa ujali vedenia a 2:0 si strážili. Bieli sa nevzdávali a smažili sa vyrovnať, čo sa im aj podarilo. No po chybe bielych pri striedaní v bránke zase čierni vyhrávali. Do konca už nezostávalo veľa ale bielym sa predsa podarilo vyrovnať. Zápas sa skončil podľa všetkého spravodlivou remízkou a nikto sa nezranil. Nova lopta pôsobila dobre -- Marosš dobre vybral. (Pišta)

Pravidlá

    Nové, odsúhlasené 19.6.2018:
  • Striedať sa musí v tesnom okolí striedačky (cca 2-3 metre), v opačnom prípade loptu získava súper.
  • Systém vylosuje len tých losovateľov, ktorí dosiahli (v minulej sezóne aspoň 60%). Losuje sa systémom 1+2+2+...
  • Ak hráč opustí zápas pred riadnym ukončením, dostáva stopku na ďaľší zápas.
  • 3 mínusky = stopka na na ďaľší zápas.
  • Tretím rozhodcom je Grog.
  • Zahráva sa vždy zo stredu.
  • Morálna dohoda = Dohodli sme sa, že na Gercenlige sa snažíme nenadávať.
  • Musí byť čierne a biele tričko.
  • Keď sa zahráva od brány => útočiaci hráč musí byť min. 3m od brány.
  • PRIHLASOVANIE:
  • Deň pred zápasom večer po 20:00 sa môžu prihlasovať aj náhradníci.
  • Odhlásiť sa dá najneskôr v deň zápasu do 12:00 hod. Po tomto termíne platí radšej 10 ako 11!
  • Príchod do telocvične po 18:50 = -1b (ak tam hrá partia po 19:00), po 19:15 = -2b.
  • PRED ZÁPASOM:
  • Systém vyžrebuje 4 potencialných žrebovateľov a tí dvaja (v zozname z ľava), ktorí budú včas v telocvični budú žrebovať (nižšie postavený v tabuľke si vyberá ako prvý).
  • Ak nejaký hráč na začiatku zápasu hrá za súperové mužstvo kvôli nedostatočnému počtu hráčov, po príchode hráčov sa skóre zresetuje na 0:0.
  • Bieli majú stranu pri dverách, čierni majú loptu
  • ZÁPAS:
  • Platí každý gól: úmyselný, neúmyselný, odrazený, neodrazený, jednoducho každý
  • Tzv. "grogovina" a umyselna ruka v obrannom pásme je trestaná penaltou.
  • Gól hlavou sa ráta za dva.
  • Ak si myslíš, že je faul, ruka alebo mal platiť gól, krič hneď keď sa to stane a nie neskôr.
  • V sporných situáciach, ktoré neriešia naše pravidlá sme si zvolili rozhodcu (Bater, zástupca Žižo), ktorý rozhodne a to bude platiť.
  • Pravidlo 15!
  • OSTATNÉ:
  • Ak v jednej sezóne 3x neprídeš a pritom si prihlásený na zápas, ruší sa Ti konto do konca tejto sezóny.
  • Platí sa 1,8 Eur.
  • Po poslednom zápase - HOPS